Fimax

Plafondrente

Plafondrente (rentelimiet) is een variabele rente met een vastgesteld maximum. De rente kan veranderen, maar komt nooit boven een vooraf afgesproken percentage uit. U profiteert dus van rentedalingen. En u weet zeker dat uw rente nooit hoger wordt dan het afgesproken renteplafond.

Hoe werkt plafondrente?
U spreekt met de bank een vast renteplafond af. Dat is de maximale rente die u betaalt. Hoe hoog de rente ook staat. Daalt de rente? Dan daalt uw rentetarief ook mee. Stijgt de rente? Dan stijgt uw rentetarief ook mee, maar tot het renteplafond. Zo profiteert u van rentedalingen. En heeft u toch zekerheid.

 

Voordelen:

  • Voordelige variabele rente.
  • Profiteren van rentedalingen.
  • Zekerheid door het renteplafond.

 

Wanneer verandert de rente?

De Plafondrente bestaat onder ander uit het 1-maands Euribortarief. Euribor is simpel gezegd de rente die Europese banken betalen als ze elkaar geld lenen. Als het 1-maand Euribortarief op de laatste werkdag van de maand is veranderd, dan verandert ook uw rente. Dit laten we u dan per brief weten. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

 

Rekenvoorbeeld:

Stel, u kiest een hypotheek met Plafondrente voor 10 jaar. De variabele Plafondrente staat op dat moment op 3,9%. Het renteplafond zet u vast op 4,5%. Stijgt de rente naar 6,0%? Dan betaalt u toch niet meer dan 4,5%. Daalt de rente naar 2,5%? Dan profiteert u wél van deze daling. En betaalt u dus 2,5% rente.

Netwerk
Social media