Fimax

Rentevormen

Een bank leent u geen geld voor niets! U moet het geleende geld wel terugbetalen (oftewel aflossen) en daarnaast dient u een vergoeding te betalen voor het lenen van het geld. Dit is de rente. Als de rente stijgt, kan het bedrag dat u aan rente moet betalen hoger worden. Het risico van een stijging van de rente van uw lening is het renterisico.

Het aanbod in rentevormen is divers, daarnaast kan er een keuze gemaakt worden in de rentevastpriode. Dit is de periode, waarin u dit rentetarief en/of rentevorm behoud.

Verder is de waarde van het onderpand van belang. Hoeveel procent van de executiewaarde van de woning u leent. De executiewaarde is de waarde van de woning, is de verkoopprijs van de woning bij een gedwongen verkoop. Deze waarde wordt tevens berekend tijdens een woningtaxatie door een makelaar en/of taxateur.

De executiewaarde is(voor de berekening) echter niet van belang indien u leent onder de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De bank rekent dan met de koopprijs van de woning en uw eventuele verbouwing.

Netwerk
Social media